Tomaattihilloke

24.7.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattihilloke

Ainekset

1 1 kg tomaatteja
2 500 g hillosokeria
3 0,5 tl punaista chilirouhetta
4 3 rkl tomaattisosetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 534 g
Proteiinia 6 g
Rasvaa 3 g
Kuitua 14 g
Energiaa kJ 9339
Energiaa kcal 2232

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kalttaa tomaatit. Viillä päähän ristikkäisviillot ja kasta 10–15 sekunniksi kiehuvaan veteen. Nosta kylmään veteen ja vedä tomaattien kuoret pois. Poista kannat ja kuutioi tomaatit. Nosta tomaatit ja hillosokeri mausteiden kanssa kattilaan. Keitä aineksia noin 40 minuuttia ilman kantta, jotta neste haihtuu ja hillokkeesta tulee sakeaa.Kuori vaahto pinnalta. Anna hillokkeen seistä hetken ja purkita puhtaisiin ja kuumennettuihin purkkeihin. Sulje kansilla ja säilytä viileässä.Katso videolta tomaatin kalttaus

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5