Tomaattibruschettat

21.4.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaattibruschettat

Italialaiset klassikkoleivät bruschettat maistuvat ilta- tai alkupalaksi. Hyödynnä edellispäiväiset leipäviipaleet ja täytä ne tomaatti-valkosipuliseoksella.

Ainekset

4 annosta
1 4 viipaletta edellispäiväistä hiivaleipää
2 1 rkl öljyä
Tomaattiseos
1 250 g kirsikkatomaatteja
2 8 - 10 basilikanlehteä
3 1 valkosipulinkynsi
4 2 rkl oliiviöljyä
5 ripaus suolaa
6 ripaus sokeria
7 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 42 g
Proteiinia 2 g 7 g
Rasvaa 11 g 44 g
Kuitua 2 g 6 g
Energiaa kJ 614 2457
Energiaa kcal 147 587

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pilko tomaatit neljään osaan ja pane kulhoon. Lisää sekaan silputtu basilika ja hienonnettu valkosipulinkynsi. Mausta kevyesti suolalla ja sokerilla. Kääntele sekaan öljy.

Paista leipäviipaleet rapeiksi öljyssä. Lusikoi päälle tomaattiseos ja pyöräytä pinnalle mustapippuria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5