Tomaatti-mozzarellapiirakka

25.4.2008
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-mozzarellapiirakka

Ainekset

6 palaa
Pohja:
1 2 dl vehnäjauhoja
2 0,5 dl perunasosejauhetta
3 suolaa
4 0,5 tl leivinjauhetta
5 75 g margariinia
6 0,5 dl kylmää vettä
Täyte:
1 3 - 4 tomaattia
2 200 g mozzarellajuustoa
3 2 - 4 valkosipulin kynttä
4 1 rkl oliiviöljyä
5 suolaa
6 mustapippuria
7 tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 132 g
Proteiinia 9 g 55 g
Rasvaa 20 g 118 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 272 7631
Energiaa kcal 304 1824

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi jauhot, perunasosejauhe, suola, leivinjauhe ja rasva murumaiseksi seokseksi. Lisää kylmä vesi ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Painele taikina irtopohjaisen vuoan tai paistosvuoan pohjalle ja hiukan reunoille. Pane vuoka jääkaappiin ainakin tunniksi. Pistele pohjaa sieltä täältä ja paista pohjaa 200-asteisessa uunissa noin kymmenen minuuttia. Viipaloi tomaatit ja mozzarella ja asettele ne ja ohuiksi lastuiksi leikattu valkosipuli piiraspohjalle. Sirottele päälle suolaa ja mustapippuria, valuta päälle varovasti oliiviöljyä ja asettele pinnalle basilikanlehtiä. Paista vielä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5