Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät

3.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-juustosalaatti ja valkosipulileivät

Ainekset

4 annosta
1 4 pihvitomaattia
2 1 iso salaattisipuli tai nippu kesäsipuleita tai 2 tavallista keltasipulia ja muutama kevätsipulin varsi
3 200 - 300 g fetajuustoa tai 400 g kotijuustoa
Päälle
1 0,5 dl oliiviöljyä
2 (ripaus suolaa)
3 2 rkl balsami- tai punaviinietikkaa
4 mustapippurirouhetta tai pippuriseosmaustetta
5 tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 34 g
Proteiinia 9 g 36 g
Rasvaa 18 g 73 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 984 3934
Energiaa kcal 235 940

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Piknik, Lounas
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pidä tomaatteja huoneenlämmössä ainakin vuorokausi ennen ruuan valmistamista, että niiden maku kypsyy parhaimmilleen. Huuhdo ja viipaloi tomaatit paksuiksi, meheviksi viipaleiksi lautasella. Käytä irronnut tomaattimehu salaattiin tai leipien kostutukseen.Kuori ja viipaloi sipuli mahdollisimman ohuiksi renkaiksi, sitä ohuemmiksi mitä vahvemmasta mausta on kysymys. Silppua sipulinvarret suoraan salaattiin.Murenna feta käsin. Lampaanmaidosta tehty feta on maukkainta ja voimakkainta, lehmänmaidosta valmistettu miedointa. Myös molempia maitoja voidaan käyttää fetajuuston tekemiseen, jolloin saatu keskiverto maku miellyttää ehkä useimpia. Maista siis juustoa. Feta on tyypiltään suolavedessä säilytettävä tuorejuusto, joten muuta suolaa ei salaattiin tarvita. Jos käytät suomalaista kotijuustoa, juoksutin- tai piimäjuustoa fetan sijasta, ripauta tomaattiviipaleille hiukan suolaa.Lado kaikki ainekset kerroksittain salaattiastiaan tai suoraan lautasille ja valuta päälle hiukan hyvää oliiviöljyä. Pirskota aineksille viinietikkaa ja ripauta hiukan pippuria päälle. Muuta salaattikastiketta ei tässä tapauksessa tarvita. Koristele salaatti kokonaisilla tai revityillä basilikanlehdillä. Tarjoa se viileän huoneenlämpöisenä ja paahdetut leivät sen kanssa kuumina. Hankaa leipien pintaan paahtamisen jälkeen hiukan valkosipulinkynttä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5