Tomaatti-fetapitsa

21.7.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-fetapitsa

Ainekset

2 annosta
Pohja
1 1 dl vettä
2 2,5 dl vehnäjauhoja
3 1 tl kuivahiivaa
4 ripaus sokeria
5 ripaus suolaa
6 2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
1 2 dl tomaattimurskaa
2 2 rkl tomaattisosetta
3 1 hienonnettu valkosipulinkynsi
4 1 rkl fariinisokeria
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
Voiteluun
1 oliiviöljyä
Pinnalle
1 3 tomaattia
2 0,75 dl fetajuustokuutioita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 70 g 140 g
Proteiinia 10 g 19 g
Rasvaa 22 g 43 g
Kuitua 4 g 9 g
Energiaa kJ 2 148 4297
Energiaa kcal 514 1027

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Italialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi ja sekoita kuivahiiva osaan jauhoista. Vatkaa jauhoseos, sokeri ja suola nesteeseen. Lisää öljy ja loput jauhot ja alusta kimmoisaksi taikinaksi. Anna taikinan kohota peitettynä noin 40 minuuttia. Valmista kastike. Keitä kastikkeen aineksia 5 minuuttia. Anna kastikkeen jäähtyä. Kauli taikinasta kaksi pyöreää pohjaa. Sivele pohjat öljyllä. Levitä päälle jäähtynyt tomaattikastike. Viipaloi pinnalle tomaatit ja ripottele päälle juustokuutiot. Paista pitsoja 250-asteisessa uunissa noin 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5