Tomaatti-chilikeitto

3.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tomaatti-chilikeitto

Ainekset

4 annosta
1 0,5 kurkkua
2 0,5 punaista chilipaprikaa
3 1 punainen paprika
4 1 sipuli
5 2 valkosipulinkynttä
6 1 rkl öljyä
7 2 prk (400 g/260 g) kuorittuja tomaatteja liemessä
8 2 kanaliemikuutiota
9 1 rkl fariinisokeria
10 1 tl suolaa
11 0,5 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 56 g
Proteiinia 2 g 10 g
Rasvaa 6 g 22 g
Kuitua 4 g 17 g
Energiaa kJ 494 1978
Energiaa kcal 118 473

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Poista chilistä siemenet ja kanta ja hienonna chili. Halkaise paprika, poista siemenet ja leikkaa paloiksi. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet ja kuullota öljyssä kattilassa. Lisää kurkkuraaste, hienonnettu chili, paprikat, säilyketomaatit sekä kanaliemikuutiot. Anna kiehua hiljalleen ilman kantta 30 minuuttia. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Kuumenna sakea keitto höyryäväksi ja kaada ruokatermoskannuun.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5