Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tomaatti-basilikasosekeitto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Iso sipuli
1 kpl
Raaka peruna
2 rkl
Oliiviöljyä
1 1/2 kg
Tomaatteja tai 2 tlk yrteillä maustettua tomaattimurskaa (á 400 g)
4 - 5 dl
Vettä
Yrttisuolaa
Mustapippuria myllystä
Tuoreita basilikan lehtiä silputtuna tai 1 tl kuivattua basilikaa
1 tl
Sokeria
1 - 2 rkl
Kasvisfondia halutessasi

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Hienonna sipuli, kuori ja kuutioi peruna. Kuumenna oliiviöljy kattilassa ja kuullota siinä sipuli ja perunakuutiot, kypsennä 10 minuuttia.

Hienonna tomaatit ja lisää kattilaan tai kaada keitokseen tomaattimurska. Lisää vesi ja murenna mukaan liemikuutiot.

Kuumenna keitos kiehuvaksi ja keitä hiljalleen 10 minuuttia. Mausta keittämisen aikana. Soseuta sauvavatkaimella niin saat keitosta tasaisen.

Miltä maistui?
Resepti:
Riitta Pojanluoma
Kuvat:
Timo Viljakainen, Margareta Nygård
Julkaistu: 25.9.2007
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.