Tofupihvit ja tomaatti-oliivisalsa

20.7.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tofupihvit ja tomaatti-oliivisalsa

Ainekset

2 annosta
1 1 paketti (270 g) maustamatonta luomutofua
2 3 rkl makeaa soijakastiketta
3 1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä paistamiseen
Tomaatti-oliivisalsa
1 3 luumutomaattia
2 8 mustaa kivetöntä oliivia
3 1 punasipuli
4 2 rkl persiljaa
5 1 rkl oliiviöljyä
6 ripaus suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 28 g
Proteiinia 14 g 27 g
Rasvaa 23 g 46 g
Kuitua 7 g 14 g
Energiaa kJ 1 326 2652
Energiaa kcal 317 634

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tofu viipaleiksi. Sekoita marinadin ainekset laakeapohjaisessa astiassa ja nosta viipaleet maustumaan 15 minuutiksi. Käännä kertaalleen, jotta maut imeytyvät tasaisesti.Valmista salsa. Halkaise tomaatit ja poista siemenet. Käytä sisukset esimerkiksi laatikkoruokiin tai keittoihin. Kuutioi tomaatit, oliivit ja sipuli. Sekoita ainekset ja hienonna joukkoon persilja. Mausta kevyesti öljyllä, suolalla ja pippurilla.Kuivaa tofuviipaleet talouspaperilla ja paista öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmin puolin. Tarjoa lämpimät tofupihvit tomaatti-oliivisalsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: tofu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5