Tofucurry

18.1.2017
12 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tofucurry

Aasialaistyyppinen tofucurry syntyy viidessä minuutissa. Käytä ruokaan joko thai tai aasialaista käyttövalmista tuoretta kasvissekoitusta. Tarjoa esimerkiksi nuudelien kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 400 g (2 pkt) tuoretta wok-kasvissekoitusta
2 250 g maustamatonta kiinteää tofua
3 1 rkl soijakastiketta
4 1 rkl öljyä
5 2 rkl punaista thaicurrya
6 2 rkl öljyä
7 400 g (1 tlk) kookosmaitoa
8 1 - 2 rkl limettimehua
9 0,5 tl suolaa
10 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Pinnalle
1 silputtua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 12 g 50 g
Rasvaa 36 g 142 g
Kuitua 7 g 28 g
Energiaa kJ 1 906 7622
Energiaa kcal 456 1822

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat, Lounas
Pääruoka-aine Kasvikset
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tofu reilun sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna 1 rkl öljyä vokissa. Paista tofukuutioita käännelleen 3 minuuttia. Lisää soija pannulle ja sekoita hyvin. Siirrä tofu pois vokista. Lisää pannulle 1 rkl öljyä ja kasvikset. Kuumenna sekoitellen 1 minuutti. Lisää currytahna ja kuumenna edelleen 1 minuutti. Kaada kookosmaito pannulle ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta limettimehulla, suolalla ja pippurilla. Sekoita tofu curryn joukkoon. Silppua pinnalle ruohosipulia. Tarjoa curry nuudelien kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kookosmaito tofu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5