Toffeinen suklaa-halvakakku

26.4.2007
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Toffeinen suklaa-halvakakku

Ainekset

10 annosta
1 125 g pehmeää margariinia
2 2 dl sokeria
3 2 kananmunaa
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 0,5 dl perunajauhoja
6 1 dl kaakaojauhetta
7 2 tl vaniljasokeria
8 1 tl leivinjauhetta
9 2 dl omenahilloa
10 1 dl kevytkermaa
Täyte:
1 1 dl vispikermaa
2 100 g halvaa (esim. kaakao)
3 100 g maitorahkaa
Kuorrutus:
1 100 g taloussuklaata
2 100 g toffee-maitosuklaata (Dumle)
3 0,5 dl kevytkermaa
Koristeluun:
1 (vaaleanpunaista) sokerikuorrutetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 515 g
Proteiinia 9 g 92 g
Rasvaa 27 g 271 g
Kuitua 3 g 34 g
Energiaa kJ 2 040 20402
Energiaa kcal 488 4876

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat joukkoon yksitellen vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan. Kääntele joukkoon omenahillo ja kerma. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista noin 50 minuuttia. Anna kakun jäähtyä ja halkaise se kahteen osaan. Vatkaa vispikerma vaahdoksi ja sekoita se maitorahkan joukkoon. Murustele halva ja sekoita kermarahkan joukkoon. Täytä kakku halvavaahdolla. Sulata suklaat sekoitellen kattilassa kerman kanssa miedolla lämmöllä. Levitä kuorrutus kakun päälle ja reunoille ja koristele.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5