Toffeemunkit

24.3.2016
29 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Toffeemunkit

Munkin sisällä piilee valuva, kinuskin makuinen täyte.

Ainekset

40 kappaletta
Pullataikina
1 2,5 dl maitoa
2 25 g hiivaa
3 1 dl sokeria
4 0,5 tl suolaa
5 1 kananmuna
6 1,5 tl kardemummaa
7 8 - 9 dl vehnäjauhoja
8 100 g voita tai margaarinia
Kypsennykseen
1 paisto- ja friteerausöljyä
Kuorrutukseen
1 1,5 dl sokeria
Täyte
1 1 pussi (169 g) toffeemakeisia (Tsinuskitoffee)
2 1 dl kuohukermaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 763 g
Proteiinia 2 g 79 g
Rasvaa 9 g 342 g
Kuitua 0 g 20 g
Energiaa kJ 675 26986
Energiaa kcal 161 6450

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää sokeri, suola ja muna. Vatkaa joukkoon 2 dl jauhoista. Sekoita joukkoon pehmeä rasva ja loput jauhot, vaivaa hetki. Kohota taikina lämpimässä paikassa peitettynä kaksinkertaiseksi.
Pyöritä taikina tangoksi ja jaa kahdeksaan palaan. Leikkaa palat viiteen osaan. Pyöritä paloista palloja. Siirrä ne pellille kohoamaan.
Kuumenna öljy valurautapadassa. Rasva on sopivan kuumaa, kun pieni leipäpala ruskistuu muutamassa minuutissa. Kypsennä 5–6 munkkia kerrallaan, muutaman minuutin ajan. Käännä paiston aikana.
Nosta munkit valumaan hetkeksi talouspaperille. Sokeroi munkit.
Poista makeisista kääreet, saksi toffeepalat kahtia. Kiehauta kerma, lisää makeiset ja keitä miedolla lämmöllä koko ajan sekoittaen 5–10 minuuttia kunnes seos on tasaista.
Anna jäähtyä 10–15 minuuttia. Siirrä täyte pursotinpussiin ja pursota nokare täytettä munkkien sisään.
 

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: munkki
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5