Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tiramisukeksit

timer-iconUseita tunteja  (josta 30 min aktiivista)
Fork and knife
25 Kappaletta
Fork and knife
25 Kappaletta
Leivo tiramisua varten omat savoiardi-keksit. Pursota kuohkeasta taikinasta tankoja, paista kymmenisen minuuttia ja anna keksien kuivua uunin jälkilämmössä samaan tapaan kuin marenkeja tehdessä.

Ainekset

3 kpl
kananmunaa
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
2 rkl
mantelijauhetta
1 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
perunajauhoja
1/2 tl
vaniljasokeria

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Erottele kananmunien valkuaiset ja keltuaiset. Vaahdota valkuaiset suolaripauksen kanssa kuohkeaksi, lisää sitten sokeri pienissä erissä ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa keltuaiset ja mantelijauhe keskenään.

3 kpl
kananmunaa
1/4 tl
suolaa
3/4 dl
sokeria
2 rkl
mantelijauhetta
2

Sekoita keltuaiset varovasti nostellen valkuaisvaahtoon.

3

Sekoita vehnä- ja perunajauhot sekä vaniljasokeri keskenään ja siivilöi vaahtoon. Nostele nuolijalla tasaiseksi taikinaksi.

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
3 rkl
perunajauhoja
1/2 tl
vaniljasokeria
4

Lusikoi taikina pursotinpussiin ja pursota leivinpaperoidulle pellille noin 10 sentin pituisia keksejä. Paista 200-asteisessa uunissa ensin 10-12 minuuttia. Sammuta sen jälkeen uuni ja laita uuniluukun väliin esimerkiksi haarukka. Anna keksien kuivahtaa uunin jälkilämmössä muutama tunti.

Miltä maistui?
Resepti:
Yhteishyvä
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 23.1.2007
|
Muokattu: 6.10.2023

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

38

160

1,1 g

0,2 g

5,5 g

2,6 g

0,3 g

1,4 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,5 tl vaniljasokeria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli