Tipupai

12.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tipupai

Ainekset

7 annosta
1 250 - 300 g broilerinjauhelihaa tai -suikaleita
2 1 sipuli
3 3 valkosipulin kynttä
4 100 g herkkusieniä
5 5 anjovisfileetä halutessasi
6 1 dl punaista pestokastiketta
7 0,5 dl ruokakermaa
8 1 kananmuna
9 valkopippuria
10 0,5 tl suolaa
11 400 g valmista pakastepiirakkataikinaa
12 1 kananmuna voiteluun

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 28 g 197 g
Proteiinia 17 g 119 g
Rasvaa 27 g 189 g
Kuitua 4 g 26 g
Energiaa kJ 1 774 12421
Energiaa kcal 424 2969

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli, valkosipulit, herkkusienet ja anjovisfileet. Ruskista pannulla jauheliha ja sen jälkeen sipulisilput ja pienityt herkkusienet. Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Vuoraa piirasvuoka sulatetulla taikinalla ja kauli lopputaikinasta paille kansi. Pane täyte vuokaan ja nosta kansi paikoilleen. Voitele kannen reunat vedellä ja paina kiinni pohjataikinaan. Pistele haarukalla taikinaan reikiä. Voitele munalla ja paista 200 asteessa noin ½ tuntia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Anna vetäytyä hetken ennen tarjoamista.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5