Timjamitikut

7.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Timjamitikut

Ainekset

40 kappaletta
1 1,5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 1 tl sokeria
4 4 dl vehnäjauhoja
5 1 tl suolaa
6 1 tl timjamia
7 2 rkl oliiviöljyä
Voiteluun
1 3 rkl oliiviöjyä
2 rouhittua merisuolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 186 g
Proteiinia 1 g 30 g
Rasvaa 2 g 71 g
Kuitua 0 g 11 g
Energiaa kJ 157 6289
Energiaa kcal 38 1503

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Sekoita mukaan sokeri, jauhot, mausteet sekä oliiviöljy. Alusta tasaiseksi taikinaksi. Anna taikinan kohota liinan alla noin 45 minuuttia.Jaa taikina neljään osaan. Paloittele osat vielä kymmeneen osaan ja pyörittele ohuita 20-25 cm pituisia leipätikkuja. Anna leipien kohota vielä noin 15 minuuttia.Leivo aina vain yksi pellillinen kerrallaan, jotta tikut eivät kohoa liikaa. Peitä loput taikinapalat kelmulla. Voitele kevyesti öljyllä ja ripottele pinnalle suolaa.Paista 225 asteessa noin 10 minuuttia. Jäähdytä kullankeltaiset leipätikut ritilällä, älä peitä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5