Tillisilakat

14.11.2005
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tillisilakat

Ainekset

9 annosta
1 500 g silakkafileitä
2 3 dl vettä
3 0,75 dl väkiviinaetikkaa
4 1 rkl suolaa
5 1 tl sokeria
Mausteliemi:
1 1 dl vettä
2 2 rkl sokeria
3 2 rkl valkoviinietikkaa
Lisäksi:
1 1 dl hienonnettua tilliä
2 10 maustepippuria
3 8 roseepippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 28 g
Proteiinia 9 g 80 g
Rasvaa 5 g 45 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 400 3604
Energiaa kcal 96 861

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Säilöntä
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele silakat ja nosta ne laakeaan kulhoon. Sekoita vesi, etikka, suola ja sokeri. Kaada liemi silakoiden päälle ja anna niiden maustua jääkaapissa vähintään 5–6 tuntia tai yön yli. Valuta fileet kuiviksi ja lado lasipurkkiin hienonnetun tillin ja pippureiden kanssa. Kiehauta mausteliemen aineet, jäähdytä liemi ja kaada fileiden päälle. Sulje tölkki ja anna maustua kylmässä seuraavaan päivään. Tarjoa keitettyjen perunoiden kanssa alkupalapöydässä. Tillisilakat säilyvät jääkaapissa noin viikon.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5