Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Tillirisotto

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Tarjoa kermaisen pehmeä tillirisotto sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana paistetun kalan tai katkarapujen kanssa. Tätäkin risottoa koskee tuttu sääntö: risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa risottoa.

Ainekset

1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 rkl
Oliiviöljyä
1 rkl
Voita
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
1/2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa

Tilliripote

100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
2 tl
Oliiviöljyä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua tilli sekä risottoon että ripotteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Pidä liemi kuumana.

1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
3 kpl
Valkosipulinkynttä
8 dl
Vettä
2 kpl
Kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
1 kpl
Sipuli
2

Kuumenna voi ja öljy kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti sekoitellen. Lisää riisi ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisiin.

1 rkl
Voita
1 rkl
Oliiviöljyä
1 kpl
Sipuli
3 kpl
Valkosipulinkynttä
3 dl
Risottoriisiä
2 dl
Valkoviiniä
3

Lisää kuumaa lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoittele risottoa hiljalleen kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.

3 dl
Risottoriisiä
4

Lisää mascarpone, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna risotto ja kääntele lopuksi joukkoon tillisilppu. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä sillä välin, kun valmistat tilli-parmesaaniripotteen.

1/2 kpl
(à 250 g) mascarponejuustoa
2 rkl
Sitruunamehua
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1/2 tl
Rouhittua mustapippuria
Ripaus suolaa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
5

Paloittele parmesaani. Pane parmesaani, tillisilppu ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä rouheeksi. Lusikoi ripotetta risottoannosten pinnalle.

2 tl
Oliiviöljyä
100 g
Parmesaanijuustoa
1 dl
Tillisilppua (1 nippu tilliä)
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 3.7.2018
|
Muokattu: 25.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

470

1969

19,3 g

9,3 g

52,3 g

1,0 g

1,3 g

12,0 g

3,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä),

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

Ripaus suolaa,

1 dl Tillisilppua (1 nippu tilliä).

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli