Tillirisotto

3.7.2018
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tillirisotto

Tarjoa kermaisen pehmeä tillirisotto sellaisenaan alkuruokana tai pääruokana paistetun kalan tai katkarapujen kanssa. Tätäkin risottoa koskee tuttu sääntö: risotto ei odota ruokailijaa, vaan ruokailija odottaa risottoa.

Ainekset

4 annosta
1 1 dl tillisilppua (1 nippu tilliä)
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 8 dl vettä
5 2 kasvis- tai kanaliemikuutiota (gluteenitonta)
6 1 rkl oliiviöljyä
7 1 rkl voita
8 3 dl risottoriisiä
9 2 dl valkoviiniä
10 0,5 prk (à 250 g) mascarponejuustoa
11 2 rkl sitruunamehua
12 1 tl raastettua sitruunankuorta
13 0,5 tl rouhittua mustapippuria
14 ripaus suolaa
Tilliripote
1 100 g parmesaanijuustoa
2 1 dl tillisilppua (1 nippu tilliä)
3 2 tl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 53 g 212 g
Proteiinia 15 g 60 g
Rasvaa 31 g 124 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 449 9795
Energiaa kcal 585 2341

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: raastettua sitruunankuorta

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Ruokatyypit Risotot
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Silppua tilli sekä risottoon että ripotteeseen. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kiehauta vesi. Liuota liemikuutiot veteen. Pidä liemi kuumana.
  • Kuumenna voi ja öljy kattilassa, lisää sipuli ja valkosipuli ja kuullota 1 minuutti sekoitellen. Lisää riisi ja kuumenna samalla sekoittaen, kunnes riisi muuttuu läpikuultavaksi. Kaada viini kattilaan ja kuumenna keskilämmöllä, kunnes viini on imeytynyt riisiin.
  • Lisää kuumaa lientä 1–2 kauhallista kerrallaan ja anna sen imeytyä riisiin. Toista, kunnes kaikki neste on käytetty. Sekoittele risottoa hiljalleen kypsymisen aikana. Risotto on kypsää noin 20 minuutissa.
  • Lisää mascarpone, sitruunamehu ja -kuoriraaste. Mausta mustapippurilla ja ripauksella suolaa. Kuumenna risotto ja kääntele lopuksi joukkoon tillisilppu. Nosta kattila pois levyltä, peitä kannella ja anna makujen tekeytyä sillä välin, kun valmistat tilli-parmesaaniripotteen.
  • Paloittele parmesaani. Pane parmesaani, tillisilppu ja oliiviöljy tehosekoittimeen ja pyöräytä rouheeksi. Lusikoi ripotetta risottoannosten pinnalle.

Vinkki: Voit valmistaa ripotteen ilman tehosekoitinta sekoittamalla raastetun parmesaanin, silputun tillin ja öljyn kulhossa.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5