Tillipesto-graavilohi

21.11.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tillipesto-graavilohi

Ainekset

15 annosta
1 1 kg ruodotonta lohifileetä nahalla
2 3 rkl sokeria
3 3 rkl karkeaa merisuolaa
4 ripaus rouhittua valkopippuria
Tillipesto
1 3 rkl kuorittuja manteleita
2 nippu tilliä
3 2 - 3 rkl rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 38 g
Proteiinia 13 g 194 g
Rasvaa 13 g 192 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 736 11038
Energiaa kcal 176 2638

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nosta lohifilee leikkuulaudalle nahka alaspäin. Poista ruodot ja leikkaa filee kahteen osaan. Ripottele pinnalle suolaa, sokeria ja pippuria.

Aseta fileen lihapuolet vastakkain ja kääri kala tiukasti voipaperiin. Siirrä muovipussiin ja nosta päälle kevyt paino. Anna maustua kylmässä noin vuorokausi. Käännä pakettia muutaman kerran, jotta palat suolaantuvat tasaisesti.

Hienonna mantelit ja tillit tehosekoittimessa. Notkista seos öljyllä. Pyyhi kalan pinta mausteista. Levitä pinnalle pesto. Leikkaa filee ohuina viipaleina nahasta irti.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee pesto tilli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5