Tikkubroilerit ja currydippi

16.11.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tikkubroilerit ja currydippi

Srirachalla maustetut ja pähkinärouheessa pyöritellyt broilerivartaat tarjotaan sitruunaisen currydipin kanssa.

Ainekset

14 kappaletta
1 400 g broilerin ohutleikkeitä
2 2 rkl srirachakastiketta
3 2 rkl öljyä
4 0,5 tl suolaa
5 1 pussi (175 g) suolapähkinöitä
Dippi
1 2 dl kermaviiliä
2 1 dl majoneesia
3 1 rkl sitruunamehua
4 2 tl currya
5 0,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 25 g
Proteiinia 9 g 130 g
Rasvaa 11 g 148 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 581 8136
Energiaa kcal 139 1945

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota 14 varrastikkua kylmässä vedessä, etteivät ne kärähdä uunissa. Leikkaa broilerifileet poikkisyin reilun sentin paksuisiksi nauhoiksi. Pujota nauhat tikkuihin.

Sekoita srirachakastike ja öljy, mausta suolalla. Sivele broilerivartaat kauttaaltaan mausteseoksella. Anna vartaiden maustua puolisen tuntia. Rouhi suolapähkinät ja kääntele broilerivartaat rouheessa.

Kypsennä vartaita 200-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia tai paista öljyssä isolla pannulla kypsiksi.

Sekoita dipin ainekset keskenään ja anna kastikkeen maustua hetki jääkaapissa.

Teksti:
Kuvat: Päivi Ristell
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5