Thai-katkarapukeitto

26.9.2006
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Thai-katkarapukeitto

Ainekset

4 annosta
1 5 dl kanalientä
2 2 rkl makeaa soijakastiketta
3 1 pieni kesäkurpitsa
4 1 keltainen paprika
5 0,5 limetin raastettu kuori ja mehu
6 0,5 punainen chili
7 pala tuoretta inkivääriä
8 50 g pikanuudeleita
9 1 pussi (180 g) katkarapuja
10 2 dl (pieni tölkki) kookosmaitoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 58 g
Proteiinia 10 g 41 g
Rasvaa 13 g 51 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 898 3594
Energiaa kcal 215 859

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Katkaravut ja äyriäiset
Makuja maailmalta Thaimaalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna kattilassa kanaliemi ja soijakastike. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa ja paprika pieniksi kuutioiksi. Lisää kattilaan kasviskuutiot ja limetin raastettu kuori ja –mehu. Halkaise chili ja poista siemenet. Kuori ja raasta pala inkivääriä ja lisää raaste chilipalojen kanssa keittoon. Anna keiton kiehua miedolla lämmöllä 5–10 minuuttia. Lisää nuudelit, katkaravut ja kookosmaito. Anna keiton vielä kiehua muutama minuutti. Tarjoa aromikas keitto alku- tai pääruokana.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5