Thai-kalakeitto

26.1.2016
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Thai-kalakeitto

Thaimaalaisessa kalakeitossa on chiliä, inkivääriä ja kookosmaitoa. Keitto syntyy helposti pakastelohesta ja -katkaravuista sekä wokkivihanneksista.

Ainekset

6 annosta
1 300 g pakastelohikuutioita
2 180 g pakastekatkarapuja
3 1 pussi (500 g) itämaisia wokvihanneksia
4 2 cm pala inkivääriä
5 1 - 2 punaista chiliä
6 6 dl vettä
7 2 kalaliemikuutiota
8 1 prk (400 g) kookosmaitoa
9 1 - 2 limetin mehu
10 ripaus sokeria
11 suolaa
12 basilikaa, tilliä tai korianteria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 61 g
Proteiinia 18 g 106 g
Rasvaa 22 g 134 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 1 304 7823
Energiaa kcal 312 1870

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Thaimaalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi Silppua chilit, poista siemenet ja raasta inkivääri. Lisää veteen chilit ja inkivääri. Keitä hetki. Lisää liemikuutiot, kookosmaito, kasvikset ja lohikuutiot. Anna kiehua 3 minuuttia. Mausta limetinmehulla, sokerilla ja suolalla. Lisää katkaravut ja kuumenna keitto kiehuvaksi, älä keitä. Ota kattila liedeltä ja peitä kannella ja anna makujen tekeytyä jonkin aikaa. Silppua pinnalle basilikaa, tilliä tai korianteria.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5