Thai-glaseerattu porsaanfilee

21.6.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Thai-glaseerattu porsaanfilee

Mausta porsaanfilee thaimaalaisittain! Thai-glaseeratun porsaanfileen kastikkeessa on muun muassa makeaa chilikastiketta ja seesamiöljyä. Tarjoa filee esimerkiksi aasialaisen kaalisalaatin kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 700 g porsaan sisäfileetä
2 1 tl suolaa
Glaseerauskastike
1 0,5 dl makeaa chilikastiketta
2 1 tl seesamiöljyä
3 1 limetin raastettu kuori
4 pala tuoretta, raastettua inkivääriä
5 1 raastettu valkosipuli

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 12 g
Proteiinia 32 g 129 g
Rasvaa 30 g 118 g
Kuitua 0 g 1 g
Energiaa kJ 1 693 6772
Energiaa kcal 404 1618

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Thaimaalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paahda fileeseen kuumassa grillissä kauttaaltaan ruskea pinta. Vähennä lämpöä ja työnnä fileen paksuimpaan osaan paistomittari. Nosta filee kypsymään esim. yläritilälle. Anna kypsyä, kunnes sisälämpötila on 68–70 astetta.

Sekoita glaseerauskastikkeen ainekset keskenään. Nosta filee uunivuokaan, mausta suolalla ja valuta päälle kastike. Peitä vuoka foliolla. Anna vetäytyä n. 10 minuuttia. Leikkaa filee ja tarjoa esim. aasialaisen kaalisalaatin kera. Reseptin salaattiin saat täältä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5