Texmex-porkkanat ja cheddarkastike

10.6.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-porkkanat ja cheddarkastike

Kiehauta naattiporkkanat, mausta meksikolaisittain ja paahda grillissä maukas makupinta. Lännen nopein cheddarkastike valmistuu parissa minuutissa mikrossa.

Ainekset

4 annosta
1 1 nippu porkkanoita
2 1 l vettä
3 1 tl suolaa
4 2 rkl rypsiöljyä
5 2 rkl texmex-mausteseosta
6 1 dl jalapenoviipaleita (säilyke), halutessasi
Nopea cheddarkastike
1 1 pussi (175 g) cheddarjuustoraastetta
2 1 dl maitoa
3 1 prk (200 g) ranskankermaa
4 0,5 tl juustokuminaa
5 0,5 tl oreganoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 28 g
Proteiinia 13 g 53 g
Rasvaa 34 g 134 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 605 6421
Energiaa kcal 384 1535

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Pese porkkanat. Halkaise paksuimmat. Kuumenna vesi laakeassa kattilassa tai korkeareunaisessa paistinpannussa. Lisää suola ja porkkanat.
  2. Keitä napakoiksi, 3–5 minuuttia. Voit kokeilla kypsyyttä terävällä veitsellä. Valuta porkkanat siivilässä ja huuhtele kylmällä vedellä.
  3. Kuivaa porkkanat ja laita ne kulhoon tai vuokaan. Sekoita öljy ja mausteseos joukkoon.
  4. Kuumenna grilli tai parilapannu. Kypsennä porkkanoita 5–8 minuuttia välillä käännellen.
  5. Tee kastike. Sekoita juustoraaste ja maito mikronkestävässä kulhossa. Kuumenna mikrossa täydellä teholla 30 sekuntia kerrallaan, välillä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Lisää ranskankerma ja mausta juustokuminalla ja oreganolla. Tarjoa lämpimänä porkkanoiden kanssa.
  6. Mausta halutessasi porkkanat hienonnetulla jalapenolla.
Teksti:
Kuvat: Panu Pälviä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5