Texmex-piirakka

22.3.2013
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-piirakka

Ainekset

13 annosta
1 250 g margariinia
2 4 dl hiivaleipävehnäjauhoja
3 1 tl leivinjauhetta
4 1 rkl tacomausteseosta
5 1 prk maitorahkaa (250 g)
Täyte
1 400 g jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 sipuli
4 2 rkl tacomausteseosta
5 ripaus suolaa
6 ripaus rouhittua mustapippuria
7 2 rkl tomaattipyreetä
8 1 dl valmista salsakastiketta
Voiteluun
1 1 kananmuna

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 157 g
Proteiinia 10 g 135 g
Rasvaa 19 g 245 g
Kuitua 1 g 14 g
Energiaa kJ 1 081 14053
Energiaa kcal 258 3359

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi kulhossa pehmeä rasva ja keskenään sekoitetut kuivat aineet. Lisää joukkoon rahka. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja siirrä jääkaappiin. Ruskista jauheliha öljyssä ja lisää joukkoon hienonnettu sipuli ja mausteseos. Mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon tomaattipyree ja salsakastike ja anna jäähtyä.

Jaa taikina kahteen osaan. Kauli levyt suorakaiteen muotoisiksi ohuiksi levyiksi. Levitä toiselle levylle jauhelihaseos. Nosta päälle toinen levy ja taita reunat pohjan alle. Voitele piirakka munalla ja pistele kanteen reikiä. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Arto Vuohelainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5