Texmex-nyhtöpossu

21.5.2014
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-nyhtöpossu

Kola, tacomauste ja chilitahna ovat nyhtöpossun salaisuus. Katso mehevän ja tulisen texmex-nyhtöpossun ohje. Tarjoa nyhtöpossua tortillojen tai pitaleipien sekä kasvisten kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 800 g porsaan kassleria
Keitinliemi
1 5 dl cola-juomaa
2 5 dl vettä
3 1 lihaliemikuutio
4 1 dl ketsuppia
5 3 rkl taco-mausteseosta
Makuliemi
1 1,5 - 2 dl keitinlientä
2 1 dl cola-juomaa
3 2 rkl ruokokidesokeria
4 2 rkl soijakastiketta
5 1 rkl taco-mausteseosta
6 1 tl sambal-oelek -chilitahnaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 107 g
Proteiinia 25 g 151 g
Rasvaa 22 g 133 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 555 9332
Energiaa kcal 372 2230

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta keitinliemen ainekset. Lisää lihapala ja keitä kaksi tuntia. Nosta liha liemestä ja kääri kelmuun. Kääri vielä folioon. Anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia tai jäähtyä kunnolla. Säästä osa keitinliemestä makulientä varten.

Keitä makuliemen aineksia 5 minuuttia. Grillaa lihan pintaan kaunis väri kuumassa grillissä. Nosta liha leikkuulaudalle ja revi kahden haarukan avulla riekaleiksi. Siirrä lihat lämpimän makuliemen joukkoon. Tarjoa esim. tortillojen tai pitaleipien ja kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: porsaanliha sianliha
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5