Texmex-kesäkurpitsaveneet

21.7.2014
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Texmex-kesäkurpitsaveneet

Ainekset

2 annosta
1 2 kesäkurpitsaa
2 ripaus suolaa
Täyte
1 1 sipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 1 rkl oliiviöljyä
4 400 g jauhelihaa
5 3 rkl taco-mausteseosta
6 2 rkl tomaattisosetta
7 1 prk (100 g) tacomaustettua tuorejuustoa
8 1 dl juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 27 g
Proteiinia 34 g 69 g
Rasvaa 54 g 108 g
Kuitua 4 g 7 g
Energiaa kJ 2 847 5694
Energiaa kcal 680 1361

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Jauheliha
Makuja maailmalta Meksikolainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kesäkurpitsat ja koverra niistä pehmeä sisus pois. Ripottele leikkuupinnoille hieman suolaa. Hienonna sisukset. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja sipulit öljyssä pannulla. Lisää taco-mausteseos, kesäkurpitsan sisukset ja tomaattisose. Kääntele hetki. Nosta pannu syrjään ja anna jäähtyä.

Kuivaa kesäkurpitsoiden pinnat talouspaperilla. Sekoita jauhelihaseoksen joukkoon tuorejuusto ja juustoraaste. Täytä kesäkurpitsat seoksella ja kypsennä 225-asteisen uunin keskitasolla noin 15 minuuttia.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: jauheliha kesäkurpitsa
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5