Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Terveellisempi omena-kaurapaistos

Fork and knife
5 Annosta
Fork and knife
5 Annosta
Tee omena-kaurahyveestä terveellisempi mehevöittämällä se omenasoseella ja makeuttamalla hunajalla. Omena-kaurapaistoksen kaveriksi jätskin tilalle sopii mainiosti aidolla vaniljalla maustettu jogurtti.

Ainekset

6 - 8 kpl
(noin 700 g) omenaa
3 rkl
Juoksevaa hunajaa
4 dl
(täysjyvä)kaurahiutaleita
3 dl
Omenasosetta
4 rkl
Margariinia
1 tl
Kanelia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa

Vanilja-jogurttikastike

1 kpl
Vaniljatanko
2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Juoksevaa hunajaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Pese omenat ja leikkaa ne noin ½ cm paksuiksi viipaleiksi. Laita omenat halkaisijaltaan noin 24 cm:n uuni- tai piirasvuokaan. Valuta 1 rkl hunajaa päälle.

6 - 8 kpl
(noin 700 g) omenaa
3 rkl
Juoksevaa hunajaa
2

Mittaa hiutaleet kulhoon. Lisää omenasose, öljy, 2 rkl hunajaa ja mausteet. Levitä seos omenoille. Paista uunissa 25 minuuttia tai kunnes paistoksen pinta on kullanruskea.

3 dl
Omenasosetta
3 rkl
Juoksevaa hunajaa
4 rkl
Margariinia
1/2 tl
Kardemummaa
1/2 tl
Suolaa
1 tl
Kanelia
4 dl
(täysjyvä)kaurahiutaleita
3

Tee kastike. Halkaise vaniljatanko ja kaavi siemenet jogurttiin. Lisää hunaja ja sekoita. Tarjoa kastike omena-kaurapaistoksen kanssa.

2 dl
Maustamatonta jogurttia
1 rkl
Juoksevaa hunajaa
1 kpl
Vaniljatanko
Miltä maistui?(1 arviota)
Resepti:
Anu Brask
Kuvat:
Tuomas Kolehmainen
Julkaistu: 9.8.2018
|
Muokattu: 7.10.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

355

1485

10,0 g

2,6 g

54,6 g

35,8 g

7,6 g

6,6 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Kanelia,

0,5 tl Kardemummaa,

0,5 tl Suolaa,

Vaniljatanko.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli