Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Teriyakilohi

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta
Mausta lohifilee japanilaisittain. Teriyakikastikkeessa on muun muassa soijaa, tuoretta valkosipulia ja inkivääriä sekä fariinisokeria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Ainekset

500 g
Lohifileetä

Kastike

3 rkl
Soijakastiketta
1 rkl
Etikkaa
1 rkl
Vettä
1 rkl
Fariinisokeria
1 kpl
Valkosipulinkynsi
1 tl
Raastettua inkivääriä
Rouhittua mustapippuria
1 rkl
Seesaminsiemeniä

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Nypi lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa filee 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille seesaminsiemeniä.

Kiehauta kattilassa soijakastike, etikka, vesi, fariinisokeri, inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Paahda lohiviipaleita noin minuutti molemmilta puolilta kuumalla paistinpannulla. Kaada pannulle kastike, kuumenna nopeasti ja valele kastikkeella lohiviipaleita. Lisää pinnalle vähän pippuria. Tarjoa keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 23.4.2015
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

265

1107

17,0 g

3,3 g

4,3 g

3,5 g

24,0 g

2,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 rkl Etikkaa,

1 rkl Vettä,

Valkosipulinkynsi,

1 tl Raastettua inkivääriä,

Rouhittua mustapippuria,

1 rkl Seesaminsiemeniä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli