Teriyakilohi

23.4.2015
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Teriyakilohi

Mausta lohifilee japanilaisittain. Teriyakikastikkeessa on muun muassa soijaa, tuoretta valkosipulia ja inkivääriä sekä fariinisokeria ja seesaminsiemeniä. Tarjoa teriyakilohi keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 500 g lohifileetä
Kastike
1 3 rkl soijakastiketta
2 1 rkl etikkaa
3 1 rkl vettä
4 1 rkl fariinisokeria
5 1 valkosipulinkynsi
6 1 tl raastettua inkivääriä
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 1 rkl seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 17 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 17 g 68 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 1 106 4426
Energiaa kcal 264 1058

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Japanilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Nypi lohesta mahdolliset ruodot. Leikkaa filee 3 cm:n paksuisiksi viipaleiksi. Ripottele viipaleille seesaminsiemeniä.

Kiehauta kattilassa soijakastike, etikka, vesi, fariinisokeri, inkivääri ja murskattu valkosipulinkynsi. Paahda lohiviipaleita noin minuutti molemmilta puolilta kuumalla paistinpannulla. Kaada pannulle kastike, kuumenna nopeasti ja valele kastikkeella lohiviipaleita. Lisää pinnalle vähän pippuria. Tarjoa keitetyn riisin ja tikuiksi leikattujen kasvisten kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5