Teriyaki-uunilohi

21.10.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Teriyaki-uunilohi

Uunilohi saa päälleen japanilaisittain maustetun teriyakikastikkeen.

Ainekset

4 annosta
1 700 g lohifileetä
2 ripaus suolaa
Teriyakikastike
1 0,5 dl makeaa soijakastiketta
2 2 rkl ruokokidesokeria
3 1 rkl riisiviinietikkaa
4 1 raastettu valkosipulinkynsi
5 1 rkl raastettua inkivääriä
Lisäksi
1 1,5 rkl seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 37 g
Proteiinia 34 g 137 g
Rasvaa 26 g 102 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 686 6742
Energiaa kcal 403 1611

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa lohifilee neljään palaan ja mausta kevyesti suolalla. Keitä kastikkeen aineksia hetki kunnes seos muuttuu siirappimaiseksi.

Paahda lohipaloja uunivuoassa 225-asteiseessa uunissa 10 minuuttia. Valuta päälle kastike ja jatka kypsentämistä vielä noin 5 minuuttia. Ripottele pinnalle seesaminsiemeniä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee uunilohi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5