Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä

21.12.2015
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Temaki sushit lämminsavulohitäytteellä

Temakit eli sushitötteröt ovat susheista helppotekoisimpia. Voit tarjota ne valmiiksi käärittyinä tai antaa jokaisen ruokailijan kääriä temakit itse pöydässä.

Ainekset

10 kappaletta
1 250 g sushiriisiä
2 3 rkl riisiviinietikkaa
3 2 rkl sokeria
4 1 tl suolaa
5 1 paketti leväarkkeja
Lohitahna
1 200 g lämminsavulohta
2 1 dl majoneesia
Lisäksi
1 1 paprika
2 1 avokado
3 1 porkkana
Tarjoiluun
1 wasabitahnaa
2 soijakastiketta

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 23 g 226 g
Proteiinia 6 g 56 g
Rasvaa 13 g 133 g
Kuitua 2 g 19 g
Energiaa kJ 976 9765
Energiaa kcal 233 2334

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lounas
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Japanilainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo riisi hyvin siivilässä juoksevan veden alla. Kaada riisi kattilaan ja kaada päälle 4 dl vettä. Kuumenna hitaasti kiehuvaksi. Keitä hiljalleen kannen alla 10 minuuttia. Sammuta levy ja anna riisin vielä hautua kannen alla parikymmentä minuuttia. Älä avaa kantta.

Liuota sokeri ja suola viinietikkaan. Sekoita liemi riisiin leikkaavin liikkein.

Hienonna savukala haarukalla. Lisää majoneesi. Leikkaa kasvikset ohuiksi suikaleiksi.

Puolita merileväarkit. Levitä riisi vinottain puolikkaan merileväarkin vasempaan reunaan. Sipaise riisille vähän wasabia. Lisää kasvikset ja lohitahna. Kääri leväarkki tötteröksi. Kostuta leväarkin reuna, jotta tötterö pysyy kiinni. Tarjoa lisäksi soijakastiketta ja wasabitahnaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5