Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike

17.5.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Teksasilainen porsaanfilee ja persikka-barbecuekastike

Keitä porsaanfileelle herkullinen kastike, jossa on persikkaa, colajuomaa ja chilipippuria. Kypsennä porsaanfilee grillissä, mausta kastikkeella ja anna vetäytyä folion alla. Katso kesäinen barbecue-ohje!

Ainekset

4 annosta
1 600 g porsaan sisäfileetä
2 1 tl suolaa
3 1 tl pihvimaustetta
4 1 tl jauhettua juustokuminaa
5 0,5 tl fariinisokeria
6 0,25 tl chilipippuria
Persikka-barbecuekastike
1 4 persikkaa tai 1 prk (410 /230 g) persikoita
2 1 sipuli
3 3 valkosipulinkynttä
4 1 rkl oliiviöljyä
5 2 dl colajuomaa
6 1 dl ketsuppia
7 4 rkl fariinisokeria
8 0,5 dl soijakastiketta
9 0,5 tl chilipippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 35 g 140 g
Proteiinia 30 g 121 g
Rasvaa 28 g 114 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 177 8708
Energiaa kcal 520 2081

Reseptitiedot

Ruokavalio Maidoton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Amerikkalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista kastike. Paloittele persikat. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulit öljyssä kattilassa. Lisää persikat ja loput ainekset. Keitä 20 minuuttia. Soseuta ja jatka keittämistä noin 15 minuuttia tai kunnes kastike on sakeaa.

Poista fileestä kalvot ja kuivaa pinta paperilla. Sekoita mausteet ja hiero lihan pintaan. Ruskista filee kuumassa grillissä ja vähennä sitten lämpöä. Kääntele lihaa useasti. Paina paistomittari noin 15 minuutin kuluttua lihan paksuimpaan kohtaan ja anna kypsyä kunnes lämpötila on 74–76 astetta.

Nosta filee vadille ja valuta päälle hieman kastiketta. Peitä foliolla. Anna vetäytyä 10 minuuttia. Filee kypsyy vielä vetäytyessään. Tarjoa loppu kastike lihan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5