Täytetyt uunitomaatit

28.2.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt uunitomaatit

Tarjoile uunitomaatit alkuruokana tai lisäkkeenä. Voit valmistaa tomaatit myös etukäteen ja tarjoilla ne kylminä.

Ainekset

4 annosta
1 4 isoa tomaattia
2 0,5 tl suolaa
Kuorrutus:
1 0,5 dl öljyä
2 2 valkosipulin kynttä
3 1 dl basilikaa
4 mustapippuria
5 0,75 dl parmesaanijuustoa raasteena
6 0,25 dl korppujauhoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 33 g
Proteiinia 4 g 14 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 762 3047
Energiaa kcal 182 728

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja halkaise tomaatit. Nosta leivinpaperin päälle pellille tai uunivuokaan. Ripottele suola tomaattien pinnalle.

Sekoita öljyyn hienonnetut valkosipulinkynnet ja basilika. Lisää mustapippuri, parmesaani ja korppujauho. Jaa kuorrutus tomaatinpuolikkaille ja kypsennä 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: parmesaani tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5