Täytetyt uunipaprikat

26.1.2016
11 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt uunipaprikat

Maukkaat täytetyt paprikat kätkevät sisälleen fetaa, oliivejä ja kikherneitä. Tomaatti ja basilika tuovat makua ja raikkautta.

Ainekset

4 annosta
1 2 - 4 paprika
2 basilkanlehtiä
3 100 g kirsikkatomaatteja
4 1 - 2 rkl oliiviöljyä
5 0,5 tl suolaa
6 0,25 tl mustapippuria
7 1 prk (290/175 g) esikeitettyjä kikherneitä
8 12 kivetöntä oliivia
9 150 g fetajuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 67 g
Proteiinia 11 g 43 g
Rasvaa 18 g 70 g
Kuitua 6 g 25 g
Energiaa kJ 1 126 4505
Energiaa kcal 269 1077

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Kasvis
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise paprikat pitkittäin, poista siemenet. Pane jokaisen paprikan pohjalle pari basilikanlehteä ja puolitettu kirsikkatomaatti. Mausta suolalla ja pippurilla, valuta öljy paprikoiden sisään. Esikypsennä paprikoita 200-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Huuhtele ja valuta kikherneet. Täytä paprikat kikherneillä, lisää päälle puolitettuja tomaatteja ja oliiveja ja murennettu feta. Kypsennä vielä 15–20 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5