Täytetyt tomaatit

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt tomaatit

Riisi, sipuli ja mausteet ovat maukkaiden täytettyjen tomaattien salaisuus. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

Ainekset

2 annosta
1 2 pihvitomaattia tai 4 tavallista tomaattia
Täyte
1 1 dl tummaa pikariisiä
2 2 - 3 dl vettä
3 1 keltasipuli
4 1 valkosipulinkynsi
5 1 rkl öljyä
6 0,5 tl suolaa
7 ripaus rouhittua mustapippuria
8 0,5 tl kuminansiemeniä
9 2 rkl silputtuja tuoreyrttejä
10 1 rkl kylmäpuristettua oliivi- tai rypsiöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 40 g 81 g
Proteiinia 4 g 9 g
Rasvaa 16 g 31 g
Kuitua 6 g 11 g
Energiaa kJ 1 348 2695
Energiaa kcal 322 644

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Leikkaa tomaattien yläosasta ”lakki” pois. Koverra siemenet lusikalla. Valuta tomaatteja ylösalaisin talouspaperin päällä. Nosta tomaatit uunivuokaan. Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipulinkynsi. Kuumenna öljy pannussa. Kuullota siinä sipulisilppu. Mausta ja lisää seos riisiin. Täytä tomaatit riisiseoksella.Nosta tomaattien lakki kanneksi päälle ja valuta öljyä tomaateille. Kypsennä tomaatteja 200-asteisen uunin keskitasolla 10–15 minuuttia, koosta riippuen. Tomaatit saavat pehmetä mutta eivät kypsyä hajoaviksi. Tarjoa runsaan salaatin kanssa tai joko lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5