Täytetyt sitruunat

17.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt sitruunat

Ainekset

4 kappaletta
1 4 kpl suurta sitruunaa
2 1 kpl valkuainen
3 0,75 dl sokeria
4 2 - 3 rkl sitruunan mehua
5 1 dl kermaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 70 g
Proteiinia 2 g 6 g
Rasvaa 9 g 37 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 686 2742
Energiaa kcal 164 655

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat, Edullinen
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese sitruunat huolellisesti kuumalla vedellä ja harjalla. Leikkaa sitruunasta lakki pois. Poista hedelmäliha veitsen ja lusikan avulla. Säästä sitruunanmehu. Vatkaa valkuaiset ja sokeri vaahdoksi. Vatkaa kerma vaahdoksi toisessa kulhossa. Sekoita vaahdot toisiinsa ja lisää sitruunanmehu.Leikkaa pohja tasaiseksi. Varo leikkaamasta pohjaan aukkoa. Täytä sitruunat vaahdolla ja pakasta vähintään viisi tuntia. Ota sitruunat sulamaan hetki ennen tarjoilua. Koristele vihreällä. Tarjoile.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5