Täytetyt sipulit

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt sipulit

Ainekset

1 4 (500 g) isohkoa sipulia
2 1 viipale vaaleaa leipää
3 0,5 dl ruokakermaa
4 1 dl raastettua parmesaanijuustoa
5 1 kananmuna
6 1 tl timjamia
7 2 rkl silputtua ruohosipulia
8 0,5 tl suolaa
9 mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 39 g
Proteiinia 28 g
Rasvaa 29 g
Kuitua 10 g
Energiaa kJ 2205
Energiaa kcal 527

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori sipulit ja leikkaa varovasti pois molempia päitä. Keitä sipuleita suolalla maustetussa vedessä 10 minuuttia. Jäähdytä. Halkaise sipulit ja koverra varovasti pois sisusta, niin että et puhkaise pohjaa. Jos näin kuitenkin käy, ”paikkaa” aukko palalla koverrettua sipulia. Silppua koverrettu sisus. Murenna leipä kulhoon ja sekoita joukkoon kerma, parmesaani, sipulisilppu, kananmuna sekä mausteet.Pane koverretut sipulit uunivuokaan ja jaa täyte sipulien sisään. Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa pääruokana kahdelle tai liharuoan lisäkkeenä neljälle hengelle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: parmesaani sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5