Täytetyt lehtipihvit

26.6.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt lehtipihvit

Voitele grillatut lehtipihvit kevyesti maustevoilla ja täytä raikkailla kasviksilla.

Ainekset

4 annosta
1 4 lehtipihvi
2 1 tl öljyä
3 2 rkl maustevoita
Salsakastike
1 3 tomaattia
2 1 kesäsipuli varsineen
3 0,5 ruukkua lehtipersiljaa
4 0,5 tl suolaa
5 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria
Lisäksi
1 1 - 2 avokadoa
2 0,5 - 1 chili
3 10 persiljanoksaa
4 0,5 prk ranskankermaa
5 1 rkl situunamehua
6 0,25 tl suolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 18 g
Proteiinia 29 g 115 g
Rasvaa 24 g 95 g
Kuitua 6 g 22 g
Energiaa kJ 1 451 5804
Energiaa kcal 347 1387

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton, Sokeriton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ota pihvit huoneenlämpöön ½ tuntia ennen grillausta. Kuumenna grilli.

Leikkaa tomaatit neljään osaan ja poista kannat. Ota tomaateista siemenet pois. Hienonna kaikki salsan ainekset karkeaksi monitoimikoneen leikkuuterällä tai leikkaa kasvikset veitsellä pieniksi kuutioiksi ja sekoita joukkoon mausteet.

Poista avokadoista kivet ja viipaloi hedelmäliha. Halkaise chilit ja poista siemenet. Paloittele chilinpuolikkaat. Hienonna persilja. Sekoita ranskankermaan sitruunanmehu ja suola.

Voitele pihvit kevyesti öljyllä. Grillaa lehtipihvit kuumalla grillillä nopeasti, noin ½–1 minuuttia molemmin puolin. Taita pihvit kaksin kerroin. Täytä avokadolla, salsalla, chilinpaloilla, persiljalla ja ranskankermalla. Tarjoa heti.

Teksti:
Kuvat: Elvi Rista
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5