Täytetyt kesäkurpitsat

18.6.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

4 annosta
1 2 pientä kesäkurpitsaa
2 1 tl öljyä
3 0,5 tl suolaa
Täyte
1 2 kpl porkkanaa
2 2 sipulia
3 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 - 1 paprikaa
5 2 rkl öljyä
6 2 rkl tomaattipyreetä
7 0,5 dl valkoviiniä tai omenamehua
8 0,5 tl suolaa
9 1 tl Provencen yrttimaustetta
10 0,25 tl mustapippuria
11 pinnalle seesaminsiemeniä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 34 g
Proteiinia 2 g 7 g
Rasvaa 9 g 35 g
Kuitua 3 g 11 g
Energiaa kJ 536 2143
Energiaa kcal 128 512

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Sokeriton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Halkaise kesäkurpitsat pitkittäin. Koverra pois keskusta. Sivele sisus öljyllä, mausta suolalla ja grillaa kesäkurpitsat puolikypsiksi. Pilko porkkanat, sipulit ja paprika hyvin pieniksi kuutioiksi.

Kuumenna öljy pannulla, lisää pyree ja kasvikset. Paista kasvikset juuri ja juuri kypsiksi. Lisää neste ja anna seoksen vielä kiehahtaa. Mausta suolalla, pippurilla ja yrttimausteella. Jaa seos kesäkurpitsoihin ja ripottele pinnalle siemeniä. Kuumenna grillissä.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5