Täytetyt kesäkurpitsat

25.9.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt kesäkurpitsat

Ainekset

4 annosta
1 2 kesäkurpitsaa
Täyte:
1 250 g broilerin jauhelihaa
2 1 rkl öljyä
3 1 pieni sipuli hienonnettuna
4 mustapippuria myllystä
5 yrttisuolaa
6 0,5 dl maustettuja korppujauhoja
7 2 dl ruokakermaa
8 4 - 5 aurinkokuivattua tomaattia hienonnettuna
Pinnalle:
1 100 g juustoraastetta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 13 g 52 g
Proteiinia 24 g 96 g
Rasvaa 22 g 88 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 450 5800
Energiaa kcal 342 1368

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha kattilassa kuumennetussa öljyssä. Lisää ruskistamisen lopulla sipulisilppu ja anna kuullottua. Mausta seos pippurilla ja yrttisuolalla. Sekoita korppujauhe ruokakermaan ja lisää jauhelihaseokseen. Sekoita joukkoon hienonnetut tomaatit. Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra molemmista puolikkaista sisus. Leikkaa kurpitsan puolikkaiden pohjista viipaleet niin, että puolikkaat pysyvät kypsennettäessä paikoillaan ja pane uuninkestävälle vadille. Lusikoi täyte kurpitsoille ja kypsennä uunissa 175 asteessa 15 minuuttia. Lisää täytteiden päälle juustoraastetta ja kuorruta uunissa 225 asteessa 10 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5