Täytetyt kalkkunakääröt

25.11.2015
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt kalkkunakääröt

Täytä kalkkunaleikkeet luumulla ja tuorejuustolla ja tarjoa kermaisen kastikkeen kanssa. Kalkkunakääröjen kanssa maistuu juurespyree.

Ainekset

6 annosta
1 700 g kalkkunan ohutleikkeitä
2 12 kuivattua luumua
3 100 g mustapippurituorejuustoa
4 1 tl suolaa
5 voi-öljyseosta
Kastike
1 1,5 dl kermaa
2 1 dl vettä
3 0,5 kana- tai lihaliemikuutiota
4 1 - 2 tl sinappia
5 50 g mustapippurituorejuustoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 43 g
Proteiinia 33 g 198 g
Rasvaa 20 g 120 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 437 8621
Energiaa kcal 343 2060

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane luumut pehmenemään lämpimään veteen. Puolita luumut. Levitä kalkkunaleikkeet leikkuulaudalle. Jaa juusto ja luumut leikkeiden alapäähän. Käännä ensin sivut täytteen päälle ja kääri leikkeet sitten rulliksi. Sulje saumakohdat tikuilla. Kuumenna isolla paistinpannulla voi-öljyseos. Paista kääröt parissa erässä kauniin ruskeiksi ja pane uunivuokaan. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Kaada kerma ja vesi pannulle. Murskaa sekaan liemikuutio, lisää sinappi. Keitä kastiketta kokoon kunnes se sakenee hieman. Lisää juusto, sekoita tasaiseksi. Kaada kastike kalkkunakääröjen päälle tai tarjoa erikseen.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5