Täytetyt hiillosperunat

4.2.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt hiillosperunat

Ainekset

4 annosta
1 8 keskikokoista jauhoista perunaa (esim. Rosamunda)
Täyte
1 100 g tuoreita herkkusieniä
2 1 kevätsipuli
3 2 dl kermaviiliä
4 2 rkl majoneesia
5 0,5 dl tuoretta silputtua ruohosipulia tai tilliä
6 ripaus musta- tai sitruunapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 21 g 84 g
Proteiinia 4 g 17 g
Rasvaa 9 g 35 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 764 3055
Energiaa kcal 182 730

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese perunat huolella ja kääri ne kaksinkertaiseen alumiinifolioon. Pane perunat hiillokseen kypsymään. Aikaa kuluu noin 45 minuuttia perunoiden koosta ja hiilloksesta riippuen. Pieni herkkusienet, kuori ja hienonna sipulin vaalea osa ja kuori ja murskaa valkosipulinkynnet. Kuullota pannulla öljyssä herkkusienipalat, silputtu sipuli ja murskatut valkosipulinkynnet. Yhdistä kulhoon sieniseos ja loput täytteen aineista. Viillä ristiviillot kypsien perunoiden pintaan ja purista sisustaa hiukan ulos. Nostele täytettä perunoiden päälle ja nauti heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: herkkusieni peruna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5