Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

12.4.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetyt grillipaprikat ja mojo verde

Manchegolla täytetyt padron-paprikat kääritään chorizoon ja tikutetaan grillivartaisiin. Kokeile kanarialaista mojo verde -kastiketta myös muiden grilliherkkujen kanssa.

Ainekset

4 annosta
1 1 pussi (200 g) padron-grillipaprikoita
2 250 g manchegojuustoa
3 1 paketti (100–130 g) chorizoa (leikkele)
Lisäksi
1 4 - 8 grillitikkua
Mojo verde -kastike
1 0,5 pussia (100 g) padron-grillipaprikoita
2 2 - 4 valkosipulinkynttä
3 1 ruukku korianteria
4 2 rkl punaviinietikkaa
5 0,5 tl savupaprikajauhetta
6 0,5 tl juustokuminaa
7 0,5 tl suolaa
8 0,25 tl (¼ tl) cayennenpippuria
9 2 dl vaaleaa leipää muruna
10 2,5 dl oliiviöljyä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 29 g
Proteiinia 24 g 97 g
Rasvaa 86 g 345 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 3 741 14965
Energiaa kcal 894 3577

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton, Kasvis
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

1. Jos käytät puisia grillitikkuja, laita ne kylmään veteen likoamaan.

2. Tee ensin kastike. Poista paprikoista kannat ja kuori valkosipulit. Soseuta paprikat, valkosipulit ja korianteri sauvasekoittimella kulhossa. Lisää etikka ja mausteet. Murenna leipä pieneksi. Lisää se ja öljy muutamassa erässä samalla soseuttaen paprikaseokseen, kunnes kastike on sopivan paksuista.

3. Täytä loput paprikat. Poista paprikoista kannat ja siemenet. Leikkaa juusto paprikan kokoisiksi paloiksi ja paina palat paprikoiden sisään. Kääri leikkelesiivut paprikoiden ympärille ja työnnä paprikat grillitikkuihin.

4. Grillaa tai pariloi vartaita molemmin puolin 5–8 minuuttia, kunnes leikkele ruskistuu hieman ja juusto pehmenee. Voit paistaa vartaat myös 220-asteisessa uunissa 10–15 minuuttia. Tarjoa grillatut padronit mojo verden kanssa. Peitä lopun kastikkeen pinta öljyllä ja säilytä jääkaapissa.

Vinkki: Sipaise kastikkeesta ylijääneet paprikat öljyllä ja grillaa sellaisenaan.

Teksti:
Kuvat: Tuomas Kolehmainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5