Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täytetty porsaanfilee

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

700 g
Porsaan sisäfileetä
1 tl
Suolaa
3/5 tl
Rouhittua mustapippuria

Täyte

2 dl
Kuivattuja aprikooseja
1 tl
Raastettua sitruunankuorta
1 tl
Rosmariini
Chilimaustetta

Paistamiseen

Öljyä

Sitomiseen

Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Poista fileestä kalvot ja rasva. Leikkaa fileeseen viilto pitkittäin lihan puoliväliin asti. Leikkaa filee auki yhtenäiseksi levyksi aloittaen fileen reunasta. Nuiji liha kevyesti. Mausta suolalla ja pippurilla.

Silppua aprikoosit ja mausta ne. Levitä täyte fileelle. Kääri rullalle ja sulje kutistumattomalla langalla tai cocktailtikuilla.

Kuumenna öljy pannulla ja ruskista fileen pinta. Mausta kevyesti suolalla ja pippurilla.

Työnnä paistomittari käärön paksuimpaan kohtaan. Kypsennä 125-asteisessa uunissa, kunnes sisälämpötila on n. 80 astetta. Paketoi filee folioon hetkeksi vetäytymään. Leikkaa filee viipaleiksi.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.1.2014
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

274

1147

8,3 g

2,8 g

10,8 g

10,8 g

1,8 g

38,0 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

1 tl Suolaa,

0,6 tl Rouhittua mustapippuria,

1 tl Raastettua sitruunankuorta,

1 tl Rosmariini,

Chilimaustetta,

Öljyä,

Kutistumatonta lankaa tai cocktailtikkuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli