Täytetty mozzarellaleipä

25.2.2016
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetty mozzarellaleipä

Täytetty mozzarellaleipä on parasta, kun tarjoat sen vastapaistettuna. Leipä on mainio kumppani esimerkiksi tomaattikeitolle tai raikkaalle salaatille.

Ainekset

6 annosta
1 12,5 g (1/4 pkt) hiivaa
2 2,5 dl kädenlämpöistä vettä
3 1 tl suolaa
4 1 rkl hunajaa
5 2 rkl öljyä
6 6 - 7 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja
7 250 g mozzarellaa
8 2 tomaattia
9 100 g savukinkkua
10 0,5 ruukkua basilikaa
Pinnalle
1 1 muna
2 hiutalesuolaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 57 g 344 g
Proteiinia 19 g 114 g
Rasvaa 18 g 106 g
Kuitua 3 g 19 g
Energiaa kJ 1 963 11779
Energiaa kcal 469 2815
Testattu toimivaksi

Ohjeet

Murenna hiiva haaleaan veteen. Lisää suola, hunaja ja öljy. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy pehmeä leipätaikina. Vaivaa taikina hyvin ja anna kohota 1 tunti peitettynä.

Viipaloi mozzarella ja tomaatit. Suikaloi kinkku. Vaivaa kohonnut taikina pöydällä tasaiseksi ja kauli jauhoja apuna käyttäen sentin paksuiseksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi.

Lado kinkku, mozzarella, basilika ja tomaattiviipaleet keskelle levyä. Taita ensin levyn päät täytteen päälle ja käännä päälle sitten toinen pitkä sivu. Leikkaa toinen pitkä sivu 2 cm:n levyisiksi hapsumaisiksi suikaleiksi. Nosta suikaleet leivän päälle. Venytä suikaleita sen verran, että saat työnnettyä niiden päät leivän alle. Anna leivän kohota 30 minuuttia.

Voitele leipä munalla ja ripottele päälle sormisuolaa. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Peitä leipä tarvittaessa kaksinkertaisella leivinpaperilla, jos sen pinta alkaa tummua.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: leipä mozzarella tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5