Täytetty kalkkunafilee

18.5.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täytetty kalkkunafilee

Ainekset

6 annosta
1 1 kg kalkkunan rintafileetä
2 suolaa
3 mustapippuria
4 salviaa
Täyte
1 50 g kuivattuja pehmeitä aprikooseja
2 0,5 dl saksanpähkinöitä
3 1 viipale vaaleaa leipää
4 2 - 3 rkl kermaa
5 0,5 tl suolaa
6 ripaus mustapippuria
7 1 tl salviaa
8 2 - 3 rkl hienonnettua persiljaa
Kastike
1 2 dl paistolientä ja vettä
2 0,5 kanaliemikuutio tai tilkka kanafondia
3 0,5 - 1 dl kermaa
4 1 rkl makeaa hyytelöä tai hilloa
5 tummaa kastikesuurusta

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 51 g
Proteiinia 46 g 273 g
Rasvaa 14 g 86 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 448 8691
Energiaa kcal 346 2077

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Broileri ja kalkkuna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista täyte. Pilko aprikoosit ja rouhi pähkinät. Murenna kuorittu leipä. Sekoita täytteen ainekset keskenään tahnamaiseksi seokseksi. Tee fileeseen vaakasuorasti terävällä veitsellä niin syvä viilto, että saat fileen avatuksi kuin kirjan. Levitä täyte avatulle fileelle ja kääri filee sitten tiiviiksi rullaksi. Kiinnitä tikuilla tai sido tukevalla puuvillalangalla. Sirottele pinnalle kevyesti suolaa, pippuria ja salviaa. Ruskista rulla kauttaaltaan isossa paistinpannussa. Siirrä paisti uunivuokaan ja pistä siihen lihalämpömittari. Kypsennä 175-asteisessa uunissa reilu tunti eli kunnes mittari osoittaa 70 astetta. Kääri paisti folioon. Huuhdo uunivuoka tilkalla vettä, siivilöi ja mittaa se ja siirrä pieneen kattilaan. Mausta fondilla ja lisää hyytelö ja kerma. Kuumenna ja suurusta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5