Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Täyteläinen tomaattikastike

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

2 rkl
Öljyä
1 kpl
Sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 rkl
Tomaattipyreetä
1 kpl
(400 g) kokonaisia säilyketomaatteja
2 dl
Omenamehua tai valkoviiniä
1 tl
Sokeria
50 g
Raastettua parmesaania
1/4 tl
Chilirouhetta
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
3 rkl
Silputtua basilikaa

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Silppua sipuli. Kuumenna öljy kattilassa, lisää sipulisilppu ja puserra sekaan valkosipulinkynnet. Kuumenna hetki, lisää tomaattipyree ja jatka vielä hetki kuumennusta. Lisää tomaatit, mausteet ja mehu tai viini.

Painele tomaatteja rikki kauhalla. Anna hautua 15–20 minuuttia. Sekoita parmesaaniraaste kastikkeeseen. Tarkista maku. Silppua pinnalle basilikaa.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.2.2014
|
Muokattu: 24.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

147

617

10,8 g

3,3 g

1,5 g

1,5 g

0,3 g

3,0 g

0,2 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 rkl Tomaattipyreetä,

1 prk (400 g) kokonaisia säilyketomaatteja,

0,25 tl Chilirouhetta,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli