Täyteläinen tomaattikastike uunissa

25.9.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täyteläinen tomaattikastike uunissa

Hauduta tomaattikastike kätevästi uunissa. Käytä pizzassa, pastassa, lämppäreissä ja kastikkeissa.

Ainekset

1 1 punasipuli
2 2 valkosipulinkynttä
3 2 prk (à 400 g) tomaattimurskaa (esim. Mutti)
4 2 dl kiehuvaa vettä
5 4 rkl oliiviöljyä
6 2 rkl tomaattipyreetä
7 1 laakerinlehti
8 1 tl kuivattua basilikaa
9 1 tl suolaa
10 0,5 tl sokeria
11 0,25 tl (1/4 tl) mustapippuria

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 49 g
Proteiinia 6 g
Rasvaa 56 g
Kuitua 12 g
Energiaa kJ 3044
Energiaa kcal 728

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja raasta sipuli ja valkosipulinkynsi. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset korkeareunaisessa uunivuossa. Sekoita tasaiseksi.

Hauduta kastiketta 180-asteisessa uunissa 1 tunti, sekoita välillä. Anna kastikkeen jäähtyä hetki, mikäli käytät sitä pizzan päällä.

Vinkki: Tee kerralla tuplasatsi ja pakasta osa.

Teksti:
Kuvat: Pia Inberg
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5