Täysjyväkorput

25.1.2017
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Täysjyväkorput

Tee kerralla iso satsi ja säilytä tiiviissä purkeissa.

Ainekset

50 kappaletta
1 5 dl vettä
2 25 g hiivaa
3 3 rkl siirappia
4 3 tl suolaa
5 4 dl täysjyvävehnäjauhoja
6 10 dl hiivaleipäjauhoja
7 100 g sulatettua margariinia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 553 g
Proteiinia 2 g 94 g
Rasvaa 2 g 79 g
Kuitua 1 g 39 g
Energiaa kJ 278 13903
Energiaa kcal 66 3323

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset, Edullinen, Välipalat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen. Lisää siirappi ja suola. Alusta taikinaan sen verran jauhoja, että syntyy kimmoisa taikina. Lisää rasva alustamisen loppupuolella. Anna taikinan kohota 1 tunti. Vaivaa taikina leivinpöydällä, leivo tangoiksi ja paloittele. Muotoile paloista pitkiä tai pyöreitä pieniä sämpylöitä. Anna kohota ja paista 225-asteisessa uunissa noin 12 minuuttia. Halkaise jäähtyneet sämpylät haarukalla. Pane puolikkaat vieriviereen uunipelleille. Kuivaa korppuja kiertoilmauunissa kahdessa tasossa ensin 5 minuuttia 225 asteessa, sitten 2–3 tuntia 100 asteessa uuninluukku hieman raollaan. Vaihda peltien paikkaa pari kertaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: helmikuu 2017 keksi
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5