Tattariletut eli blinit

21.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tattariletut eli blinit

Ainekset

25 kappaletta
1 0,5 l lämmintä vettä
2 3 - 4 dl esikypsytettyjä tattarihiutaleita
3 1 tl suolaa
4 0,5 l maitoa
5 1 pussi kuivahiivaa
6 1 - 2 dl vehnäjauhoja tai gluteenitonta jauhoseosta
7 3 - 4 munaa
8 sokeria
Paistamiseen
1 paistomargariinia tai öljyä
Lisäksi
1 smetanaa tai ranskankermaa, mätiä, venäläisiä kurkkuja + tilliä, etikkapunajuuria, sipulirenkaita, keitettyä munaa

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 206 g
Proteiinia 3 g 72 g
Rasvaa 2 g 52 g
Kuitua 1 g 17 g
Energiaa kJ 267 6681
Energiaa kcal 64 1597

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita tattarihiutaleet veteen ja turvota puolisen tuntia. Lisää suola ja kiehautettu maito. Sekoita ja lisää hiiva. Kohota taikinaa välillä sekoittaen 30-40 minuuttia tai kunnes se kuohuu.Sekoita joukkoon niin paljon jauhoja, että saat sakeahkon vellin kaltaisen seoksen. Vatkaa munat eri kulhossa ja lisää joukkoon. Mausta taikina ripauksella sokeria ja suolaa, jos tarpeen.Kypsennä taikinasta molemmin puolin rasvassa pannussa paistaen paksuja ohukaisia miedolla lämmöllä. Tarjoa ne tulikuumina kylmien lisäkkeiden kera

© SOK
Avainsanat: blinit
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5