Tattariblinit

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Tattariblinit

Ainekset

30 kappaletta
Taikina:
1 0,5 pakettia (25 g) tuorehiivaa
2 4 dl (täys)maitoa
3 2,5 dl tattarijauhoja
4 2,5 dl vehnäjauhoja
5 3 keltuaista
6 1 prk kermaviiliä
7 2 rkl voisulaa
8 0,5 pulloa olutta (1,5 dl)
9 1 tl suolaa
10 3 valkuaista
Paistamiseen:
1 voita
Tarjoiluun:
1 Smetanaa tai ranskanmermaa, mätiä, hienonnettua sipulia, suolakurkkuja, hunajaa, sienisalaattia, hienonnettua kylmäsavuporoa jne.

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 9 g 262 g
Proteiinia 3 g 82 g
Rasvaa 2 g 70 g
Kuitua 1 g 19 g
Energiaa kJ 287 8618
Energiaa kcal 69 2060

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Makuja maailmalta Venäläinen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Vatkaa joukkoon jauhot. Anna taikinan kohota noin 2 tuntia. Lisää keltuaiset, kermaviili, voisula, olut ja suola. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita varovasti taikinaan. Paista taikinasta paksuja lettuja keskilämmöllä molemmin puolin joko blini- tai ohukaispannulla. Nosta valmiit blinit tarjoiluvadille ja peitä foliolla, jotta ne eivät jäähdy. Tarjoa haluamiesi lisäkkeiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: blinit tattari
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5