Taskuleivät

15.12.2009
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Taskuleivät

Ainekset

6 kappaletta
1 2 dl vettä
2 50 g hiivaa
3 1 tl suolaa
4 0,5 tl sokeria
5 1 dl ohrajauhoja
6 3 dl vehnä- tai hiivaleipäjauhoja

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 29 g 174 g
Proteiinia 5 g 31 g
Rasvaa 1 g 4 g
Kuitua 2 g 14 g
Energiaa kJ 604 3627
Energiaa kcal 144 867

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liuota hiiva haaleaan veteen, lisää suola ja sokeri. Alusta jauhot nesteeseen ja vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa. Pitkä vaivaaminen on taikinalle eduksi. Anna taikinan kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi ja leivo siitä halkaisijaltaan noin 10 sentin kokoisia litteitä leipiä. Paista kohottamattomia leipiä 250–275 -asteisessa uunissa 7–8 minuuttia. Leivonnaisten pinta kohoaa uunissa nopeasti niin, että sisus jää ontoksi. Leivät voi nauttia lämpiminä levitteen kanssa. Jäähtyneinä voit täyttää osittain avatun leivän lihapyöryköillä, kebablihalla, kypsällä broilerilla tai jauhelihalla sekä salaatilla, tomaatilla ja kurkulla. Voit vielä tarjota lisänä chilipalkoja ja kermaviili- tai jogurttikastiketta.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: leipä
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5